E Enjte, 30 Mars 2017 - 16:20:04

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Islame

  • Artikuj
  • Akide
  • Hadith
  • Fikh
  • Histori
  • Konvertime
  • Tregime

Viteve të fundit janë shpeshtuar sulmet ndaj figurës dhe personalitetit të Ibn Tejmijes (661-728/1263-1328). Sulmet janë ndërmarrë kryesisht nga ekstremistët laikë dhe nga disa rryma sofiste, të miratuara nga Amerika dhe të mbështetura nga Irani dhe ...

Vazhdo leximin

Ebu’l Hasen Ali en-Nedvi [1914-1999], një nga emrat më të spikatur të mendimit islam në shekullin e XX-të, ka një libër të çmuar, të cilin e ka titulluar ‘Dy imazhe kontradiktore tek sunnitët dhe shiitët’[1], në të cilin ka ofruar konceptet e ...

Vazhdo leximin

Imam Ahmedi në Musnedin e tij përcjell nga Umer ibn Hatabi se, ai e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi salatu ue selam) të thotë: “Ata nga të cilët frikësohem më shumë për umetin tim, janë të gjithë shtiracakët gjuhë-ditur.” Ndërsa në një ...

Vazhdo leximin

Zekati është një nga detyrimet e rëndësishme islame, i cili për nga rëndësia vjen i treti, pra pas namazit dhe para agjërimit. Kushtet që duhet të plotësojë një musliman për të dhënë zekatin e të hollave (monedhave) janë këto: Të ketë pronësi të ...

Vazhdo leximin

Muhadithi, eksperti i dorëshkrimeve islame, Shejh Shuajb Muharrem Alushi, Arnauti Shqiptari, lindi në Damask në 1928/1346 h. nga prindër shqiptar me origjinë nga Shkodra. Që në vegjëli shejh Shuajbi u rrit me edukatë të mirëfilltë fetare, ku ai ...

Vazhdo leximin

Vijojnë konvertimet e maqedonasve në Islam, ku më së shumti bien në sy femrat. Më i fundi rast është ai në Strugë, ku Ratka Belkoska, qytetare e atyshme, ka kaluar në Islam duke dëshmuar atë që konsiderohet kredoja e besimit, shehadetin. Ky akti ...

Vazhdo leximin

Njëri nga Thirrësit, që ishte pjesë e organizimit të një aktiviteti fetar në një tendë në piknik, rrëfen për një përvojë me një njeri, rasti i të cilit u bë rrëfim për të marrë mësim. Derisa përgatiteshim për të falë namazin –rrëfen Hoxha- ai ...

Vazhdo leximin

Gruaja

"Kur njëri nga shoqëruesit e Profetit alejhi selam hyri në një qytet që t'ua kumtojë mesazhin e Islamit, ai e bëri këtë shumë bukur duke thënë: "Kam ardhur që t'ju liroj nga skllavëria e robërve dhe t'ju sjell në robërinë e Zotit të robërve." Kjo ...

Vazhdo leximin
  • Shëndetësi
  • Teknologji
  • Gjuhë Shqipe
Mjekrat kanë efekt të dobishëm në shëndet, veprojnë si njëfarëlloj izolatori dhe mbrojnë nga dhimbja e fytit dhe...
Kafja është pija më e konsumuar në botë, pas ujit, si dhe një prej produkteve më shumë të studiuar nga shkenca. Për...
Limoni ka një sërë vetish për shëndetin, por mund të përdoret më së miri edhe si një trajtim natyral për fytyrën. Duke u...
Vaji i ullirit ka vlera të pafundme. Ai ka rezultuar i mirë për sëmundje dhe ndihmon në zbukurimin e njeriut. Për...
Në vitin 2013, Amazon zbuloi një ide interesante për përdorimin e avionëve të telekomanduar për dërgesat e porosive të...
A dëshironi ta shpërndani paqen? Salaam është aplikacion i ri për Android, i cili është alternativa për aplikacionin e...
Studentët nga Lidhja studentore DECA që ditë më parë ftuan çmimin për projektin më të mirë “Aplikacioni Android” nga...
Në fillim të viteve 90-ta filluan të paraqiten edhe uebfaqet e para në internet, që përmbanin tekst dhe aty këtu...
Në gramatikat e tanishme të gjuhës shqipe kudo listohen pesë rasat: emërorja, gjinorja, kallëzorja, dhanorja e...
Prej gabimeve që shprishin kulturën e të shprehurit të besimtarit musliman shqiptar është edhe “brendashtimi” “ef.”,...
Tri janë parashtesat e gjuhës shqipe me të cilat fjalëve u jepet kuptim mohor: pa, mos dhe jo, p.sh.: i padrejtë,...
Lidhori 'që' është më popullori dhe më i vjetri ndër lidhorët e shqipes. Sipas mendimit më të mbështetur, ai është...

Galeria

Na ndiqni në Facebook

Na ndiqni në Twitter