Feja e shqiptarit është Islami

1. Në vigjilje të 100 vjetorit të pavarësisë ka tendenca për katolicizëm të shqiptarëve, jo me bindje por me imponime dhe improvizime politike.

- dhuna sistematike kulturore,

- padrejtësia ndaj kërkesave të myslimanëve,

- sulmet mediatike, etiketimet për fundamentalizëm dhe ekstremizëm.

2. Ateizmi dhe komunizmi ka prodhuar njerëz pa fe, të cilëve u konvenon një fe pa adhurime dhe rituale dhe ata kanë zgjedhur ose katolicizmin perëndimor, i cili është më shumë si kulturë së sa fe ose agnosticizmin, mirëpo të gjithë këta janë kategorikisht kundër Islamit, të vetëdijshëm për forcën e ndryshimit të njerëzve që ka feja Islame.

3. Islami është një fe që përputhet me shumë karakteristika të popullit shqiptar. Andaj edhe i ka paradispozitat për të mbete dhe për të qenë fe dominante në popullin tonë.

4. Gadishulli ballkanik ka rëndësi gjeostrategjike dhe do të jetë çdo herë në kontakt dhe komunikim me forcat e mëdha, ashtu siç ka qenë në të kaluarën, është sot dhe do të jetë në te ardhmen ( me Islamin).

 

Shkruan: Bekir Halimi