Hajdutët

Disa hajdutë hynë në shtëpinë e Ebu Seidit dhe morën gjithë çka kishte në të. Kur dolën doli edhe ai me ta dhe filloi të shkoi pas tyre duke bartur me vete disa gjëra që i kishin lënë ata. I thanë: Ku po shkon o njeri dhe çfarë do prej nesh?! Tha: Nuk më latë gjë në shtëpinë time, andaj erdha të banoj në shtëpinë tuaj. Ata filluan të qeshnin dhe ia kthyen gjësendet që ia kishin vjedhur.

 

Marrë nga libri “Buzëqesh” i Aid El-Karnit


Revista Shembulli