Lëvizja BESA, partia me rritjen më të madhe në Maqedoni

“Përkrahje konstante në periudhën paszgjedhore vërehet vetëm te Besa, siç vlerësohet, me siguri për shkak të pozitave konzistente të kësaj partie në proceset paszgjedhore. Partia e cila dha përkrahje që LSDM të marrë mandatin për formimin e qeverisë, ka humbur 8.1% të besimit, kurse ka fituar përkrahje të rritur prej 8.5%, derisa 26.4% kanë thënë se përkrahja për Besën është e pandryshuar pas zgjedhjeve”, shkruan Utrinski, transmeton GazetaPrishtina.com

BDI, VMRO-DPMNE dhe LSDM po ballafaqohen me rënie të besimit te votuesit në periudhën paszgjedhore, shkruan gazeta e përditshme “Utrinski Vesnik”, duke analizuar rezultatet e anketës së fundit të institutit amerikan NDI, lidhur me rejtingun e partive politike në Maqedoni.

Analizat e kësaj ankete tregojnë se rënie më e madhe dhe më e qartë vërehet tek BDI - parti e cila konsiderohet kyçe për formimin e qeverisë së re.

“Edhe pse BDI e ka inicuar platformën e cila u imponua më pas si argument me të cilin presidenti Gjorge Ivanov e arsyeton vendimin e tij që të mos e japë mandatin, rezultatet e anketës sinjalizojnë se ai dokument nuk ka ndikuar në përmirësimin e rejtingut të partisë. Tek trupi i përgjithshëm votues BDI ka shënuar rënie prej 19.5%, përkundër rritjes prej 3.4%, që do të thotë se partia shënon ‘minus’ -16.1 të pikave procentuale, përkundër përkrahjes konstante prej 21.3%”, analizon Utrinski. Te VMRO-DPMNE- vërehet rënie prej 4.8 pikave procentuale, kurse te LSDM rënie prej 3 pikëve procentuale./GazetaPrishtina/


Më të lexuarat