Partia Laburiste ka miratuar zyrtarisht një përkufizim të islamofobisë

Partia Laburiste ka miratuar zyrtarisht një përkufizim të islamofobisë, duke argumentuar se është jetësore për të trajtuar rritjen e racizmit ekstrem të djathtë.

Një zëdhënës i partisë tha se komiteti ekzekutiv kombëtar kishte miratuar përkufizimin e laburistëve të prodhuar nga grupi parlamentar i të gjitha partive mbi muslimanët britanikë "për të ndihmuar në trajtimin e islamofobisë, për të ndërtuar një kuptim të përbashkët të shkaqeve dhe pasojave të saj dhe për të shprehur solidaritet me komunitetet muslimane".

Definicioni doli nga grupi për të ndërtuar një kuptim të përbashkët të shkaqeve dhe pasojave të islamofobisë. U vendos pas një konsultimi gjashtëmujor me akademikë, avokatë, zyrtarë të zgjedhur, organizata muslimane, aktivistë dhe komunitete.

Më shumë se 750 organizata muslimane britanike, 80 akademikë dhe 50 deputetë kanë mbështetur definicionin.

Përkufizimi thotë: "Islamofobia është e rrënjosur në racizëm dhe është një lloj racizmi që synon ndjenjën e të qenit musliman ose të shprehurit si i tillë"./Shembulli/

 

Burimi:

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/20/labour-formally-adopts-definition-islamophobia

 


Më të lexuarat