Jürgen Todenhöfer: "Perëndimi kurrë nuk ka luftuar për vlera" (Video)

Publicisti, gazetari dhe ish-deputeti i njohur gjerman, dr. Jürgen Todenhöfer, në televizionin gjerman ARD, pohoi se Perëndimi gjatë pesëqind viteve të fundit nuk e ka pushtuar botën me vlerat dhe gjenialitetin e tij, por me një brutalitet të pakufishëm, por duke e bërë këtë me një zgjuarsi të madhe, gjegjësisht duke e mbështjellë këtë luftë interesi dhe këtë brutalitet me fjalë të bukura dhe vlera fisnike, për të cilat Perëndimi nuk ka luftuar asnjëherë në këto vende joperëndimore.

Ai shtoi gjithashtu se detyra e Perëndimit nuk është të rrisë vuajtjet e botës, por t'i pakojë ato dhe se Perëndimi i shkakton botës shumë vuajtje./Shembulli/


Më të lexuarat