Ariu polar miku më i mirë i një kanadezi

Otavë, 30 qershor - Mark Abbot Dumas është njeriu i vetëm në botë që mund të prekë një ari polar.Në këto foto, ky stërvitës kafshësh shihet duke notuar, duke bërë mundje dhe madje duke lejuar ariun 381 kilogramësh t’i vërë dhëmbët ne fyt.

Kanadezi 60-vjeçar stërvit kafshën 16-vjeçare për të fituar më pas të ardhura nga reklamat të cilat shfrytëzojnë imazhin e ariut. Madje, ariu i quajtur Agee ka qenë pjesë e filmit Alaska në vitin 1995 kur ishte vetëm disa javësh, transmeton TCH.

“Nëse dikush tjetër do të provonte të luante me Agee do të sulmohej dhe me siguri do të vritej. Unë dhe gruaja ime jemi të vetmit njerëz në botë që ai pëlqen. Unë e njoh gjuhën trupore të tij dhe di si të sillem kur jam me të. Ka disa rregulla që duhen ndjekur rreptësisht në mënyrë që të jesh i sigurt kur je pranë një ariu polar”, shprehet Mark./Koha.net/

{jathumbnail off}


Revista Shembulli