Ky vogëlush është një gjeni

Ai quhet Arbri është 5 vjeç dhe vjen nga Përmeti. Arbri shkon në kopsht, por është i aftë kryejë me mend veprime matematikore të në shkallë të lartë vështirësie.

Gjenialitetin e tij, ka qenë edukatorja e kopshtit ajo që e ka zbuluar, e cila më pas ka lajmëruar edhe të tjerët për aftësinë e pabesueshme të këtij fëmije të vogël.

Së shpejti pritet që Arbri t’i nënshtrohet një testi inteligjence për të konfirmuar intelektin e tij dhe pas kësaj do të vendosë Ministria e Arsimit nëse Arbri në të ardhmen do të kalojë ose klasat më shpejt se fëmijët e tjerë.

Deri atëherë, shiheni se ç'mund të bëjë Arbri.


Revista Shembulli