Torollaku

Transmetohet se një torollak kishte dalë nga shtëpia e tij duke bartur në krah një fëmijë me këmishë të kuqe. Më vonë e harroi fëmijën dhe filloi ta pyeste çdonjërin që e shihte: “Mos e ke parë një fëmijë me këmishë të kuqe?” Njëri prej tyre i tha: “Mos është ky që je duke e bartur në krah?” Torollaku ngriti kokën, e goditi fëmijën dhe i tha: “O hajvan, a të kam thënë që kur të jesh me mua të mos ndahesh nga unë?”

Marrë nga libri “Buzëqesh” i Aid El-Karnit

 


Revista Shembulli