Alkooli, më shumë viktima se AIDS

Shkakton çdo vit pothuajse 4 për qind të të gjitha vdekjeve në shkallë globale, por megjithatë ende mungojnë rregullat e rrepta për ta frenuar.

Bëhet fjalë për alkoolin, që për nga numri i viktimave ka lënë pas HIV/AIDS, tuberkulozin dhe malarien.

Organizata Botërore e Shëndetësisë pritet të hartojë një traktat për secilin komb dhe “të mbyllë rubinetin” e një prej elementëve kryesorë të vdekjeve në botë.

Alarmi këtë herë është dhënë në revistën shkencore “Nature”, që citon profesorin Devi Sridhar nga Universiteti i Oxford. /albeu.com/