Tri gjëra...!

Tri gjërat që duhet frenuar janë: gjuha, nefsi dhe nervat.

Tri gjërat që duhet mbrojtur janë: feja, nderi dhe vatani.

Tri gjërat që duhet t`i shmangemi janë : lajkatimi, thashethemet dhe shpenzimi i tepërt.

Tri gjërat që duhet larguar janë: hasedi(zilia), e keqja dhe talljen e tepërt.

Tri gjërat që duhet poseduar janë: dashuria, heshtja dhe falja.

Tri gjërat të patjetërsueshme janë: vdekja, ajri dhe uji.

Tri gjërat që duhet urryer janë: gënjeshtra, mendjelehtësia dhe mendjemadhësia.

Tri gjërat që duhet dashur janë: devotshmëria, sinqeriteti dhe trimëria.

Tri gjërat që ndriçojnë janë: besnikëria, vërtetësia dhe përpjekja.

 

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi